Vad ellaOne® inte är

INTE ett preventivmedel för regelbundet bruk

Du ska inte använda ellaOne® som ett vanligt preventivmedel. Akut-p-pillret är en sistahandsmetod för att förhindra graviditet och ska bara användas ibland.

INTE ett preventivmedel för samlag som genomförs längre fram i tiden

Om du har oskyddat sex igen efter att ha tagit ellaOne® kommer det inte att vara ett skydd mot att bli med barn .  Du bör använda en barriärmetod, som t.ex. kondomer varje gång du har sex till din nästa mens. Om du för närvarande tar p-piller, ska du fortsätta använda det som vanligt, med början dagen efter att du har tagit ellaOne®. Se också till att använda kondomer varje gång du har sex till nästa gång du har mens.

Orsakar INTE en abort

ellaOne® försenar ägglossningen. Om du är gravid är det för sent att använda ett akutpreventivmedel eftersom detta bara kan användas för att förhindra start av graviditeten. Du ska därför inte ta ellaOne® om du redan är med barn.

ellaOne® påverkar inte fertiliteten

Om du vill ha sex efter att ha använt ellaOne® ska du använda ett preventivmedel av barriärtyp till nästa gång du har mens. Detta beror på att du kan ha chans att bli med barn igen mycket snabbt.