Vad säger kvinnor

beautiful young woman with white dress“Jag blev rädd att jag var med barn eftersom en kondom gick sönder. Jag gick till ett apotek och köpte ett dagenefterpiller. Jag vet inte vad som hade hänt om jag inte tagit akut-p-piller. Mitt liv kunde ha varit annorlunda då, jag vill inte tänka på det.”


“Jag känner till akutpreventivmedel eftersom mina föräldrar har pratat teenagermed mig om det. Jag tror inte att jag kommer att behöva använda det, men man vet aldrig. Det är bra att det finns, utifall att!”


Woman working online

“ En gång när jag var ute träffade jag en supersnygg kille. Det slutade med att vi inte använde kondomer. Nästa morgon gick vi till ett apotek och köpte ett dagenefterpiller, för säkerhet skull. Jag tycker att det är värt priset. Om det händer en olyckshändelse är det rätt sak att göra. Om du behöver det så behöver du det och då går du och köper det.”


perfect day

Jag tog ett akut-p-piller eftersom kondomen gick sönder. Så var det bara, jag kände att jag måste köpa det.”

 


Businesswoman

 

“Jag vet att man ska ta dagenefterpillret så snart som möjligt. Det är praktiskt att kunna köpa det direkt på apoteket. Jag skulle inte känna mig bekväm med att prata om sex med en läkare som känner mig och min familj.”


caucasian_woman3

Jag har akut-p-piller hemma eftersom jag tar p-piller och jag har glömt att ta mitt p-piller en eller två gånger. Det känns tryggt att har ett akut-piller hemma i förväg.”